WOVEN WOOD

MULTILAYERED CONSCIOUSNESS

As an international festival landmark, the pavilion was built with the intention of creating a multilayered consciousness where people and information meet. The porous wooden fabric covering Piazza Trevigiano, like a roof, becomes the new topography of the square and a screen on which information is projected.
Underneath, the activity centre for tours and festivals will provide information to guests, while the direct sunlight, finely dispersed like sunlight through the trees, will deliver pleasant light. The timbers, woven in weft and warp, gently flex, and people’s awareness of the direction of the city, which stretches parallel to the River Ebro, naturally share the historical memory and context of the city. When unexpected encounters occur between people visiting for the festival, the history of the land, the activities of the people who gather and the objects of the festival become intricately intertwined like a web, and a new place is created.

>Japanese

MULTILAYERED CONSCIOUSNESS

国際フェスティバルのランドマークとして、人と情報が出会う重層的な意識を生み出すことを意図して計画されたパビリオン。
トレヴィジャーノ広場を覆う多孔質の木製の布は、屋根のようであり、広場の新しい地形であり、情報が映し出されるスクリーンである。
その下にはツアーやフェスティバルのためのインフォメーションセンターがあり、ゲストに情報を提供するとともに、木漏れ日のように細かく分散された直射日光が心地よい光を届ける。
横糸と縦糸で編まれた材木は緩やかにたわみ、人々がエブロ川と平行に伸びる街の方向を意識することで、自然と街の歴史的記憶や文脈を共有することができるのです。祭りのために訪れた人々の間に思いがけない出会いが生まれる時、土地の歴史、集う人々の営み、祭りの対象が網の目のように複雑に絡み合い、新しい場が生み出される。




Year | 2022
Project type | Competition
Program | Public Guidecenter
Size | 431㎡
Status | Idea
Location | Loglono, Spain
Collaborator | –
Design | Haruki NAKAYAMA, Yosuke TSUKAMOTO

ARCHITECTURE

B-CLINICAL CENTRE

ARCHITECTURE

T-MUSEUM

ARCHITECTURE

T-LIBRARY COMPLEX

ARCHITECTURE

C-MUSEUM

ARCHITECTURE

MISUMI ANNEX

ARCHITECTURE

TREE STUDIO

ARCHITECTURE

WOVEN WOOD

INTERIOR

FABRIC HOUSE

INTERIOR

TRANSITION HOUSE

INTERIOR

MAISON DU VAL

INTERIOR

BRICOLAGE